+420 605 494 441

Pojištění fotovoltaických zařízení

Ochrana Vaší Investice

Investice do fotovoltaických zařízení představují energeticky efektivní krok směrem k udržitelnější budoucnosti. Abychom zajistili bezpečnost této investice, není od věci přemýšlet o pojištění. V tomto článku se podíváme na nejčastější otázky týkající se pojištění fotovoltaiky.

1. Proč Pojištění Fotovoltaiky?

Fotovoltaická zařízení představují značnou finanční investici. Pojištění slouží jako ochrana proti nepředvídatelným rizikům, která mohou ohrozit funkčnost a hodnotu těchto solárních systémů. Zde jsou některé klíčové důvody pro pojištění:

Ochrana Před Přírodními Událostmi: Pojištění může pokrýt škody způsobené povětrnostními podmínkami, jako jsou bouře, krupobití nebo povodně.

Prevence Proti Krádežím a Vandalismu: Fotovoltaické panely jsou atraktivní cíle pro zloděje. Pojištění může poskytnout krytí v případě krádeží nebo vandalismu.

2. Nejčastěji kladené otázky:

Musím si fotovoltaiku připojistit, pokud už pojištění mám?

Ano, hodnota majetku stoupá s instalací fotovoltaiky. Pojištění je nutné navýšit, aby nedošlo k podpojištění, které by mohlo ohrozit plnění v případě pojistné události.

Co když nemám fotovoltaiku na hlavní budově?

Pokud je fotovoltaika na vedlejší stavbě, je důležité navýšit limit plnění v rámci vedlejších objektů.

Musím si fotovoltaiky připojistit, i když mám záruku na panely?

Záruka na panely kryje pouze skryté vady výrobku. Pojištění je nezbytné pro ochranu před přírodními událostmi, krádeží nebo vandalismem.

Jaké rizika si musím pojistit?

Kromě běžných rizik je důležité zvážit připojištění proti škodám způsobeným předpětím, podpětím, zkratem a poškozením skel ve fotovoltaických panelech.

Co když už mám pojištění s navýšením pojistné částky?

Srovnání pojištění je klíčové. Allianz pojišťovna nabízí pružné produkty, které se neustále aktualizují podle potřeb a vyhlášek. Srovnání vám umožní vybrat si optimální pojištění pro vaše potřeby.

Jak postupovat při nahlášení škody?

Škodu můžete nahlásit online, telefonicky nebo prostřednictvím svého poradce. Po nahlášení obdržíte odkaz na sledování stavu škody a instrukce pro další kroky, včetně odeslání fotografií poškození a potřebných dokumentů.

3. Kromě Pojištění: Tip na Srovnání

I když máte již pojištění, pravidelné srovnání může odhalit nové možnosti a přizpůsobit vaše krytí aktuálním potřebám. Allianz pojišťovna se věnuje neustálému vylepšování svých produktů podle aktuálních standardů a potřeb zákazníků.

Předpokládáme, že čím lépe je vaše pojištění přizpůsobeno vašim individuálním potřebám, tím klidněji můžete využívat sluneční energie pro svoji domácnost či podnikání.

Pojištění fotovoltaických zařízení je klíčové pro udržení bezpečnosti a hodnoty této významné investice. Pamatujte, že i když pojištění máte, je dobré aktualizovat svá krytí, aby odpovídalo aktuálním potřebám a změnám, aby nedošlo k podpojištění, které by mělo za důsledek krácení pojistného plnění v případě škody.

Krásný den,